Plan je bezoek

Met de klas

Reserveer je klasbezoek

Een bezoek aan M met je klas is keer op keer M-emorabel

Veel aandacht voor spel en gepassioneerde begeleiders garanderen een interactieve rondleiding. We vertrekken steeds vanuit de groep en spelen in op de fantasie, emoties, associaties en verhalen van de kinderen. Zo maken we van hun bezoek een memorabel moment, waar inspiratie, informatie en ontspanning hand in hand gaan.

Aan jou de keuze

Klassiekers of nieuwe smaakmakers

Aan jou de keuze

Klassiekers of nieuwe smaakmakers

Elk jaar kan je kiezen uit ons nieuwe scholenaanbod, waarbij de tijdelijke tentoonstellingen en onze M-collectie de leidraad zijn. Of je kiest één van onze ‘klassiekers’, waarin filosoferen over kunst en gevoelens centraal staan. In deze brede waaier aan thema’s vind je zeker een geschikt onderwerp voor jouw lessen of klas. 

Informatie op jouw maat

Lesmappen of vorming

Informatie op jouw maat

Lesmappen of vorming

M verwent elke leerkracht met lesmappen of vorming op maat. Zo kan je op je eigen tempo je klas op sleeptouw nemen. Voor het hoger onderwijs werken we op maat van jouw groep. Op basis van jouw doelstellingen en behoeften kiezen we de beste methodiek.

Kleuteronderwijs

Kleuteronderwijs

Doorkruis het museum met kunstenaar Mo, kruip in de huid van een gids en geef je kleuters zelf een rondleiding, dompel je onder in de wereld van kunst en gevoelens met je geluksvogeltjes of ga op ontdekkingstocht in de M-Schatkamer.

Lager onderwijs

Lager onderwijs

Word journalist voor één dag, vertaal Utopia naar de leefwereld van kinderen of speel het levensgrote spel Wat is het? en ontdek elkaars geheime kunstwerk.

Secundair onderwijs

Secundair onderwijs

Wat is de kracht van kunst in het herinneringsproces? Maak je leerlingen architect van hun eigen toekomstbeeld of laat hen kijken naar kunst en het verleden vanuit een ander standpunt.

Hoger onderwijs

Hoger onderwijs

Ontdek de kracht van creativiteit, filosofeer over kunst en emoties of beleef kunst met een interculturele blik.