Personen met een beperking

De ‘M’ van ‘Maatwerk’

Een bezoek aan M is voor iedereen een onvergetelijke ervaring. Zo hebben we een aanbod op maat van blinden en slechtzienden, personen met dementie, anderstalige nieuwkomers, en andere. Begeleiders mogen gratis binnen.

Toegankelijk museum

Toegankelijk museum

M is de eerste ‘A-ble ambasssadeur’ en werkt nauw samen met de adviesraad voor toegankelijkheid van de Stad Leuven. Samen werken we rond inclusie, diversiteit en toegankelijkheid en maken we van M een plek voor iedereen.

Rolstoelvriendelijk

Rolstoelvriendelijk

De architectuur van M is letterlijk laagdrempelig. Naast aangepast sanitair, hellende platforms en toegankelijke zalen, heeft M twee rolstoelen en 20 klapstoeltjes ter beschikking. We reserveren die graag voor jou na een seintje via bezoekm@leuven.be of +32 (0)16 27 29 29. Uiteraard is ook een geleidehond welkom in onze zalen.

Begeleiding vanaf het station

Begeleiding vanaf het station

Heb je graag begeleiding naar het museum? Verwittig ons tijdig en één van onze medewerkers begeleid je graag, op je heen- en terugweg.

Toegankelijke info

Toegankelijke info

Dankzij de audiotour, zaalteksten of de ‘M Leuven app’ gaat er een wereld voor je open. Wil je graag meer? Dan zijn er aangepaste rondleidingen voor blinden en slechtzienden.